Altia on voittanut Green Company of the Year -palkinnon arvostetussa The Drinks Business Green Awards 2018 -kilpailussa Lontoossa. Altia nappasi voiton Koskenkorvan tehtaan bio- ja kiertotalouden ansiosta.

The Drinks Business Green Awards on vuosittain järjestettävä kansainvälinen kilpailu, jossa palkitaan ympäristöasioissa ja vastuullisuudessa edistyksellisiä juoma-alan yrityksiä. Kilpailun järjestää The Drinks Business -lehti, joka on yksi juoma-alan johtavista kansainvälisistä julkaisuista. Kilpailu on järjestetty yhtäjaksoisesti vuodesta 2010, ja palkinnot jaettiin Lontoossa marraskuussa.

Altian voittama Green Company of the Year -palkinto myönnetään yritykselle, joka on osoittanut sitoutumista ympäristövastuuseen ja kehittänyt omia liiketoimintatapojaan pienentääkseen hiilijalanjälkeään.

”Olemme todella iloisia Green Company of the Year – tittelin voitosta. On iso juttu Altialle, että saimme arvostettua tunnustusta pitkäjänteisestä vastuullisuustyöstämme ja että vuosien ympäristötyö erityisesti Koskenkorvan tehtaalla huomioidaan myös kansainvälisesti”, iloitsee Altian vastuullisuuspäällikkö Hannamari Koivula.

Yli 50 prosentin lasku hiilidioksidipäästöissä

Altia valikoitui tämän vuoden Green Company of the Year -voittajaksi muun muassa hiilidioksidipäästöjen vähentämisen ja kiertotalouden edistämisen ansiosta. Altian Koskenkorvan tislaamo on bio- ja kiertotalouden edelläkävijä, joka hyödyntää raaka-aineena käytettävän ohran sataprosenttisesti. Ohran kuoret, joita ei tarvita tehtaan tuotannossa, poltetaan omassa biovoimalaitoksessa, joka tuottaa höyryenergiaa tislausprosessiin. Biovoimalaitoksen ansiosta Koskenkorvan tehdas on onnistunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään yli 50 prosenttia vuodesta 2014, ja tehtaan polttoaineomavaraisuus höyryenergiantuotannossa on kasvanut yli 60 prosenttiin.

Viljaviinan lisäksi Koskenkorvan tehdas tuottaa tärkkelystä ja rehuraaka-ainetta. Myös prosessissa syntyvä hiilidioksidi otetaan talteen ja hyödynnetään edelleen esimerkiksi kasvihuoneviljelyssä.

Rajamäen pohjavesi ei vaadi minkäänlaista käsittelyä

Suomalaisen ohran ohella toinen Altian juomien keskeinen raaka-aine on puhdas Rajamäen pohjavesi. Rajamäen pohjavesi täyttää kaikki laatuvaatimukset ilman minkäänlaista kemiallista tai mekaanista käsittelyä. Altia suojelee vedenottamoitaan muun muassa omistamalla maata pohjavesialueilla, rajoittamalla rakentamista alueella sekä perustamalla suojelualueita.

Kierrätys ja jätteiden hyötykäyttö on erittäin korkealla tasolla Altiassa: yli 99 prosenttia Altian tuottamasta jätteestä kierrätetään tai hyötykäytetään.

Lisätietoja:
Niina Ala-Luopa, viestintäpäällikkö, Altia, 0400 728 957, niina.ala-luopa@altiagroup.com