Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen osallistuu 20.-21. tammikuuta Saksan maatalousministeriön järjestämään maatalous- ja elintarvikealan päättäjien huipputason foorumiin Berliinissä. Foorumi huipentuu maatalousministereiden konferenssiin, jossa edustettuina ovat muun muassa FAO, OECD, WTO ja Maailmanpankki. Foorumi järjestetään kansainvälisten Grüne Woche -elintarvikemessujen yhteydessä.

Tämän vuoden foorumi keskittyy erityisesti YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Teemoja ovat maailman ruokakriisi ja ruokaturva, Covid -19 -pandemian ja Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan vaikutukset globaaleihin ruokajärjestelmiin ja luontokadon hillitseminen. Foorumissa pohditaan, miten ruokajärjestelmiä pystytään muuttamaan kestävimmiksi. Maatalousministereiden konferenssissa laaditaan yhteinen julkilausuma foorumin keskustelujen ja päätelmien pohjalta.

Ministeri Antti Kurvinen vierailee kansainvälisillä Grüne Woche elintarvikealan messuilla Food from Finland -ohjelman Suomen osastolla. Yli 20 suomalaista elintarvike-, juoma- ja matkailualan yritystä ja toimijaa myy ja markkinoi osastolla tuotteitaan. Alueista Pohjois-Karjala on näkyvästi tänä vuonna esillä, lisäksi Saimaan alue esittelee vuoden 2024 Euroopan ruokamatkailupääkaupunki eli Euroopan European Region of Gastronomy -toimintojaan.

– Pidän tärkeänä, että ministereillä on virallisten organisaatioiden tapaamisten lisäksi epävirallisia kohtaamisen paikkoja. Saksan maatalousministeriön kokoamassa konferenssissa voimme vaihtaa kokemuksia siitä, miten eri maat ovat vastanneet ruokajärjestelmien kokemiin haasteisiin ja etsiä niihin uusia ratkaisuja, toteaa Kurvinen.

– Olen tyytyväinen siitä, miten monipuolisesti esittelemme osastollamme saksalaisille kuluttajille, mitä maku- ja matkailuelämyksiä Suomella on tarjota. Saksa on yksi tärkeimmistä elintarvikkeidemme vientimaista ja Suomi kiinnostaa saksalaisia matkailijoita, hän jatkaa.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Topi Heinänen, puh. +358 50 911 1253
Kansainvälisten asioiden johtaja Aulikki Hulmi, puh. + 358 295 162 034