UUSIMMAT

Suomalaiset kiertotalouden edelläkävijät Grüne Woche -messuilla

25.1.2019|

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n järjestämä mediatilaisuus kiertotaloudesta tuo Berliiniin maailman suurimmille ruokamessuille suomalaiset kärkinimet kiertotalouden saralla. Sitra, VTT, Sulapac ja Altia ovat kukin edelläkävijöitä kiertotalouden läpimurron edistämisessä Suomessa. – Meidän ei tarvitse enää kysyä,

Suomalaisen maatalouden ilmastoviisaat ratkaisut esillä Grüne Wochessa: Viljelijöillä mahdollisuus selvittää tilansa hiilijalanjälki

19.1.2019|

Biocode Oy, Mtech Digital Solutions Oy, MTK ja ProAgria esittelevät ilmastoviisasta suomalaista maataloutta Berliinissä 18.-27.1. järjestettävillä Grüne Woche -messuilla. Pääpaino on maatilojen käyttöön tulevassa tilakohtaisessa ja tilan omilla tiedoilla lasketussa hiilijalanjäljessä. Hiilijalanjälki lasketaan Biocode-työvälineellä, joka

Villi luonto ja Suomen kasvit vahvasti esillä messuhallin viheristutuksissa

15.1.2019|

Kun kiertelet Grüne Woche -messuilla Suomen hallissa, kannattaa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Ravintola-alueen ympäriltä löydät katseenkahlitsevia viheristutuksia, jotka ovat luonnonmateriaalien ja kasvien kanssa työskentelevän suunnittelija Laura Väinölän suunnittelemat. Flora & Lauran suunnittelija Laura Väinölällä on vakuuttava

Suomalaiset elintarvikkeet ja juomat vahvasti esille Saksan kuluttajille alkuvuodesta

14.1.2019|

Suomi sekä suomalaiset elintarvikkeet näkyvät vahvasti saksalaisille kuluttajille heti vuoden 2019 alussa vähittäiskauppojen kampanjoissa Pohjois-Saksan alueella sekä Berliinin kansainvälisillä Grüne Woche -messuilla 18.-27.1.2019. Suomi on messujen pääyhteistyökumppanina historiallisen näkyvästi esillä Saksassa, joka on Suomen viidenneksi

Maailman puhtainta ruokaa pohjoisesta

9.1.2019|

Suomi on Euroopan unionin pohjoisin maatalousmaa ja samalla yksi maailman pohjoisimmista. Vähemmän tunnettua on, että suomalaiset elintarvikkeet löytyvät kärkisijoilta, kun puhutaan ruoantuotannon antibioottivapaudesta tai salmonellattomuudesta, eläinten hyvinvoinnista tai vaikkapa torjunta-ainejäämien vähäisyydestä. Suomalaisten elintarvikkeiden laatu syntyy

Avajaisissa esille suomalainen villi luonto

7.1.2019|

Grüne Woche -messujen avajaisissa kutsuvieraat pääsevät tutustumaan suomalaiseen sielunmaisemaan musiikin, tanssin ja videomateriaalin välityksellä, sekä maistamaan ruokaa puhtaasta, villistä luonnostamme ammentavista raaka-aineista. Torstain 17.1. avajaisohjelmasta vastaavat pianisti Iiro Rantala ja kuusihenkinen tanssiryhmä VäkeväKollektiivi. Avajaisissa esitettävä

RUOKA JA JUOMA

  • Saksalaistoimittajat Marko Stelzer ja Martin Wispel kuvasivat Puumalan Lietveden maisemia saksalaisiin maatalouslehtiin. Kuvaaja: Riitta Mustonen

Saksalaistoimittajat tulivat Suomeen ja yllättyivät: ”Aivan mahtavaa!”

12.9.2018|

Tatti, hiekkatie, hirvivaroitusmerkki, järvimaisema, metsä, mustikkaolut. Saksalaistoimittajat välittävät retkestään kuvaa puhtaasta ja hiljaisesta Suomesta. Suomi on ensi tammikuussa Berliinin Grüne Wochen eli Vihreän viikon kumppanuusmaa. Valmistaakseen saksalaisia suomalaisten tuloon MTK ja maa- ja metsätalousministeriö kutsuivat

MATKAILU

METSÄ

OHJELMA

MEDIA

  • Suomesta maailman suurimpien ruokamessujen kumppanimaa 2019

Suomesta maailman suurimpien ruokamessujen kumppanimaa 2019 – lähde mukaan myymään ja markkinoimaan suomalaista ruokaa, matkailua ja puutuotteita

13.3.2018|

MTK allekirjoitti maaliskuussa sopimuksen maailman suurimman ruoka-alan messutapahtuman pääyhteistyökumppanuudesta. Sopimuksen mukaan Suomi on kumppanimaa 18.-27.1.2019 Berliinissä pidettävillä Grϋne Woche -messuilla. Sopimus mahdollistaa sen, että suomalainen puhdas arktinen ruoka puhtaasta luonnosta, kestävä suomalainen metsätalous, vihreän talouden